Marulun faydalarını biliyor musunuz?
Marulun faydalarını biliyor musunuz?
Genelde çiğ olarak tükettiğimiz, salatalarımızın vazgeçilmezi marulun; kolesterolün düşürülmesi, kanserin önlenmesi, sinir hücrelerinin korunması ve uyku kalitesinin iyileştirilmesi gibi birçok sağlık faydası vardır ancak tabi ki marula karşı GIDA İNTOLERANSINIZ yoksa…
Marulun faydaları nelerdir?
- C vitamini içeriğinden dolayı bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir.
- Kalsiyum içeriğinden dolayı kemiklerin ve dişlerin yapısının korunmasına yardımcı olur.
- K vitamini içeriğinden dolayı kemik kırıklarını önler ve kanın pıhtılaşmasını sağlar.
- A vitamini içeriğinden dolayı göz sağlığını korur.
- Potasyum içeriğinden dolayı vücuttaki sıvı dengesinin korunmasını sağlayarak organların çalışmasını ve sinirsel reflekslerin etkinliğinin arttırılmasını sağlar.
- Yapılan araştırmalar glikoz metabolizmasındaki rolü nedeniyle Alzheimer gibi nörodejeneratif (sinir hücreleri tahribatının olduğu) hastalıkların ilerlemesinin önlenmesinde, hafızanın iyileştirilmesinde, uykusuzluk problemlerinin giderilmesinde olumlu etkilere sahip olduğunu göstermektedir.
- Geleneksel tıpta kas ve sinir dokularını uyaran sinyalleri bloke edici etkisinden dolayı sedatif (sakinleştirici, uyku kalitesini iyileştirici) olarak kullanılmaktadır.
- Marul tüketiminin kolesterol seviyeleri üzerindeki etkisini test etmek için fareler üzerinde bir çalışma yapılmış ve sonuçta marulla beslenmeyen farelere kıyasla diğer farelerin kolesterol seviyelerinde önemli ölçüde azalma olduğu bulunmuştur.
- Antioksidan özelliğinden dolayı kanser gibi hücre harabiyetine neden olan hastalıkların önlenmesinde de etkilidir.
Marul nasıl tüketilir?
- Salatalarınıza ve tam tahıllı sandviçlerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.
- Yüksek oranda su içeren marulun 100 gramı sadece 16 kaloridir.
Marul miktarına dikkat edilerek tüketilirse vücudunuz için çok önemli, ancak tabi ki marula karşı GIDA İNTOLERANSINIZ yoksa…